• Čeština (Česká republika)
  • English (United Kingdom)
Vysoké školy a společnost - oznámení pracovního setkání
Thursday, 23 June 2011 21:32


Vážené kolegyně, vážení kolegové,


dovolujeme si Vás pozvat na pracovní setkání s názvem Vysoké školy a společnost. Organizace tohoto pracovního setkání je poněkud netradiční a vznikla v diskuzi s některými z Vás (Sylva Sklenářová, Petr Cajthaml a Jakub Jareš).

Tento „zvací dopis“ je určen vybranému okruhu badatelů, o kterém se domníváme, že může relevantně a aktivně přispět k danému tématu a k následné diskuzi.

Chceme, aby se na našem pracovním setkání prezentovaly syntetizující příspěvky s širšími společenskými přesahy či podobně koncipované úvahy a zamyšlení nad úlohou vysokých škol ve společnosti od roku 1945 do současnosti. Vítáme také příspěvky směřující k úvahám o podobě výzkumu vysokých škol po roce 1989. Naopak nechceme prezentovat úzce zaměřená a převážně materiálově orientovaná vystoupení s marginalizujícími tématy.

Pokud se domníváte, že máte možnost přispět k tomuto obsahovému formátu připravovaného pracovního setkání, pak zašlete do 4. 7. 2011 anotaci svého příspěvku o maximální délce jedné normostrany společně s přihláškou na tuto adresu (Pavel Urbášek, Archiv Univerzity Palackého v Olomouci, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ). Po obdržení těchto anotací pořadatelé přiřadí k jednotlivých příspěvkům koreferenta (koreferenty), kteří budou po odeznění příspěvku (cca 20 minut) na příspěvek reagovat (cca 5 minut) a společně s referujícím otevřou prostor k diskuzi v plénu.

Pořadatelé chápou, že daný organizační formát je poněkud netradiční. Proto rozhodnou o konání pracovního setkání po 4. 7. 2011 na základě počtu a charakteru zaslaných anotací. V kladném případě obdrží přihlášení účastníci přesné informace o místě a programu pracovního setkání ve druhé polovině srpna 2011.


Pokud máte dojem, že ve Vašem badatelském okruhu se nacházejí ještě další vážní zájemci o účast na našem pracovním setkání, prosíme o přeposlání této výzvy a přihlášky.


Stravování i ubytování v Olomouci bude zcela v režii přihlášených účastníků.

 

Bližší informace podá: Pavel Urbášek, tel.: 58 563 1039, mobil: 605 576 153, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Srdečně zvou

Pavel Urbášek                                                                  Sylva Sklenářová

Archiv Univerzity Palackého v Olomouci                   Archiv Univerzity Hradec Králové


 
Fludd_web.jpg
tobacamptobacamp
tobacamp